“ŠTA SAM DANAS DOBRO UČINILA ZA SEBE?”

Jel znate onaj osećaj kada vam dođe da sve poželite baciti i odgoditi na neko vrijeme jer vam je dosta svega? Kojoj ženi nije došao taj trenutak,mi žene smo takve. Mirne pred drugima ali kada nam je fitilj pri kraju bolje da nema nijednog muškarca pored nas.Svaka žena čeka trenutak kada će pobjeći sa posla,od kućanskih poslova i otići negdje na kavu ili negdje u prirodu i opustiti se sa svojim mislima. Koliko puta ste uzele papir i počele pisat svoje minuse i pluseve za sve što ste do sada napravile pozitivno za sebe? Koliko puta ste u glavi okretale svoje stranice života i poželjele popraviti greške,bilo da je to bila veza ili neka izrečena riječ za koju niste mislile ozbiljno.

Eto baš zato sam ja počela pisat ovaj blog,jer sam otkrila da uvijek kada sjedem u kafić ili se zatvorim u svoja 4 zida, misli mi počnu roštat po glavi i uvijek dobijem neku inspiraciju za pisati.

Oduvijek sam imala komad papira pri ruci i uvijek sam se vratila doma sa papirom ispunjenim riječima,mislima.

I mi žene moramo imati svoj kutak mira,bilo da je to čitanje knjige,kava sa prijateljicama,nismo samo stvorene za kuću. Mnoge žene misle da ako se udaju da moraju zaboravit svoj stari život,svoje snove,želje,misle da im je zabranjeno uživati životu jer imaju obaveze. Šta kada ispunite sve svoje obaveze za taj dan? Zar niste zaslužile da se počastite dobrim shoppingom,da pustite svoju najdražu pjesmu i zaplešete kao malo dijete. Žena je ptica kojoj je potrebna sloboda za letom. Ako muškarci mogu imati svoje rituale u braku mogu i njihove žene. Mnogi brakovi zato i završe prekidom,jer se ne poštuju partnerove želje,ne sluša se ono što im partner želi reći.

Žena iako je nježna,dobra,voljena opet se mora osječati kao žena a ne kao sluškinja.

Stoga žene ruke u papir i krenite pisati svoje minuse i te minuse pretvorite u pluseve.

Objavio

krisscikor

*LJUDE JE LAKO PROČITATI,AKO PRVO PROČITATE SEBE* Pisanje je moja prva ljubav. Život nije onakav kakvog su nam ga naši roditelji predstavljali. Kao bajku,sa sretnim završetkom. Kako odrastamo,tako učimo i bolje gledamo na svijet. Učimo,padnemo,dignemo se. I tako u krug, Svatko je kovač svoje sudbine. Ljubav mi je jednom šapnula: 'Will you be my beauty and I your beast' Ljubav je kao roulett Izbor na crveno ili crno polje. Izbor nije na nama,izbor je na srcu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s